
Domowa kuchnia
W zagrodowej kuchni królową jest Pani Irenka, która do swoich potraw dodaje garść serca i wielką łyżkę doświadczenia. Dzięki tej mieszance zadowoleni i najedzeni Goście długo pamiętają smak i aromat naszych dań.

Regionalne potrawy
Nieodłączną częścią każdej kultury jest jej kuchnia. Uważamy, że jadąc w odległe regiony, należy próbować tamtejszych smaków i potraw. W ten sposób zmysły zapamiętują i kojarzą miejsca. Po pobycie w Zagrodzie, Bieszczady już zawsze będą Ci się kojarzyć z knyszami, fuczkami, proziakami czy hreczankami.

Kuchnia z tradycją
Tradycyjna kuchnia regionu podkarpackiego to dania proste i sycące, oparte głównie na rodzimych produktach. Znaleźć w niej można wpływy zarówno kuchni łemkowskiej, jak i bojkowskiej, żydowskiej, niemieckiej, austriackiej, węgierskiej czy ormiańskiej.

Do syta
Wyruszając na bieszczadzkie szlaki, nasi Goście zjedzą pysznie śniadanie, a na powracających będzie czekał domowy i syty obiad (nawet na tych, którzy zdecydują jeszcze obejrzeć gwieździste niebo).

Lokalne produkty
Serwujemy własnej roboty konfitury, kompoty i nalewki, a także karpackie wino, grzyby, wędliny oraz sery od lokalnych dostawców.

Wypiekane w piecu
Podczas jednego z warsztatów w Wesołej Stodole, Goście mają okazję upiec i skosztować pysznych rogalików drożdżowych, wypiekanych w wiejskim piecu.